Tuvalet Tadilatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Büyük veya küçük tuvaletleri yenilemek, estetiği ve mevcut alan kullanımını iyileştirmeyi amaçlayan akıllıca bir öğe seçimi gerektiren zorlu bir iştir. Tüm çalışmalar, bu alandaki bir mimardan veya diğer profesyonellerden tavsiye isteyerek ulaşılabilecek bir hedef olan uyumlu ve son derece işlevsel bir ortam oluşturmaya odaklanmalıdır.

 
 
  • Yenilemeyi Her Ayrıntıya Dikkat Ederek Planlamak

Öncelikle, sıhhi tesisat ve ısıtma sistemlerinin değiştirilmesinden, duvarlarda ve tavanlarda olası bakım çalışmalarına, klozet montajına kadar banyoda veya tuvalette yapılacak tüm değişiklikleri dikkate alan kesin bir plandan başlamak gerekir.

Tuvaletin bulunduğu banyonun mutfaktan uzak olması şarttır. Diğer bir deyişle, iki alan arasında, kapı ve pencerelerle sınırlandırılmış, antre, koridor veya benzeri bir erişim alanı olarak hizmet veren bir salon olmalıdır. Oda yeterince büyükse, bir duvarı kaldırabilir ve lavaboyu veya diğer mobilyaları yerleştirebileceğiniz bir giyinme odası inşa edebilirsiniz.

  • Elektrik Sistemi

Çevre güvenliğini garanti altına almak için elektrik sistemi yasalara göre tasarlanmalı ve inşa edilmelidir. Spesifik olarak, aynı duvarda hem elektrik hem de sıhhi tesisat sistemi varsa, soketleri su kaynağından gerekli uzaklıkta konumlandırarak standartlara uymak gerekir.

  • Zemin Kurulumları

Banyoyu yenilerken duvarları teknik bileşenlerden arındırmak ve güncel kanunlara uygun bir iş yaptırmak için zemin montaj sistemlerini tercih etmek daha iyidir. Ayrıca, hidrolik ve elektrik sistemleri döşendikten sonra, şap ve giydirme işlemlerine geçmeden önce çeşitli boruların fotoğrafını çekmek önemlidir. Bu resim, özellikle gelecekte arıza veya sızıntı durumunda faydalı olabilir.

  • Sıhhi Tesisat

Sıhhi gereçler, kullanımı kolaylaştırmak ve aynı zamanda hoş bir görsel etki için banyoda tercihen yan yana yerleştirilmelidir. Bunun için duvarda standart ölçülerde tuvalet ve bir de için en az 120 cm boş alan bulunmalıdır. Duvarın boyutları daha küçükse, 55/57 cm çıkıntı yapan standartlara uygun bir alternatif olan, sadece 45 cm veya 50 cm dışarı çıkıntılı olanlar gibi küçük, kompakt sağlık gereçlerini tercih edebilirsiniz. Aksi takdirde, sıhhi tesisatı birbirinin önüne monte edebilirsiniz. Bu durumda bide ve tuvalet drenaj borularının birbirine yakın yerleştirilmesi ve atık borusunun doğru eğime sahip olması gerektiği dikkate alınmalıdır.

 

  • Yer ve Duvar Karoları

Banyo zemini ve duvar karoları sadece stil açısından rafine edilmemeli, aynı zamanda su geçirmez, temizlenmesi kolay ve dayanıklı malzemelerden yapılmalıdır. Bununla ilgili herhangi bir belirti yoksa, yüksekliğin tüm duvarın yarısını geçmemesi önerilir. Tavana gelince, özel bir küf önleyici boya ile kaplanması gerekir.

  • Sıhhi Tesisat Değişimi

Eğer banyonun ve tuvaletin tadilatı borular üzerinde çalışmayı içermiyorsa, sadece sıhhi tesisat, küvet, duş teknesi veya muslukların değiştirilmesini içeriyorsa, mevcut bağlantılarla uyumlu banyo ekipmanlarını tercih etmek iyidir. Yeni sıhhi tesisat satın almadan önce, yenilerinin montajı için daha fazla işçilik riskinden kaçınmak için eski sıhhi tesisatın drenaj sistemini kontrol etmeniz önerilir.

  • Fayans Değişimi

Bir banyoyu yenilemek, mutlaka yıkım anlamına gelmez; sadece karoları veya kaplamaları değiştirmek istiyorsanız, örtüşen çözümlere başvurabilirsiniz. Özel yapıştırıcılar kullanılarak eski karoların üzerine serilebilen, 2-3 mm kalınlığında ticari olarak temin edilebilen porselen fayans karolar bulunmaktadır.

 

ÇEYMARS DESIGN UZMAN EKİBİ İLE HAYATINIZIN HER ALANINDA YANINIZDA…